Čempres eterično ulje (Cupressus sempervirens) 10ml Pranarom

7,96  (60,00 kn)

Eterično ulje čempresa gotovo je nezamjenjivo ondje gdje se moramo boriti sa boljkama venskog i limfnog sustava. Tako će svoje mjesto često naći u aromaterapijskim pripravcima kod umornih i otečenih nogu, edema, varikoznih vena, popucalih kapilara i celulita.

Glavni sastojci eteričnog ulja: α – pinen, γ3 karen

Podijeli:

Opis

“Eterično ulje čempresa vrlo često preporučujem u pripravcima i često polaznike svojih edukacija učim o njemu. Nije ga zabranjeno staviti u difuzer, no možda neće biti među prvim izborom. Meni je ono uvijek više funkcionalno ulje nego ulje za ugodu i relaksaciju. I ako se nađe netko u blizini tko je alergičan na čemprese, mogao bi početi kihati i od eteričnog ulja. Iz istog razloga, ako budete radili pripravke s eteričnim uljem čempresa, budite oprezni na alergije.

Također, eterično ulje čempresa nije namijenjeno za djecu, trudnice, dojilje ili pacijente koji pate od hormon ovisnih tumora.

Ipak, eterično ulje čempresa gotovo je nezamjenjivo ondje gdje se moramo boriti sa boljkama venskog i limfnog sustava. Tako će svoje mjesto često naći u aromaterapijskim pripravcima kod umornih i otečenih nogu, edema, varikoznih vena, popucalih kapilara, hemeroida i celulita.

Ono je i biljka kašlja, kao i antivirusna, no možda ćemo za tu namjenu ipak posegnuti za eteričnim uljem ravensare, eukaliptus radiate ili eukaliptus globulusa.”

Frane Herenda, mag. pharm. fitoaromaterapeut

 

Dodatne informacije

Proizvođač

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Pretplati se na newsletter i ostvari 10% popusta.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.