Frane Herenda – Roman o križarskoj opsadi Zadra 1202.

79,00 kn (10,49 €)

Prvi roman Frane Herende dotiskan je više puta, preveden je na engleski jezik, Maxima Film je po njemu snimio animirani film, HRT radio roman, a slikar Tomislav Košta je po autorovoj priči za slikovnicu 1202. naslikao raskošne ilustracije.

Roman 1202. vodi nas osam stoljeća u vrijeme križarskih ratova kada Zadar napada 40 000 francuskih vitezova na putu u Jeruzalem, predvođenih slijepim venecijanskim duždom Dandolom.

Priča temeljena na stvarnim događajima i kronikama francuskih vitezova, o besmislima osvajačkih ratova, protkana bitkama i zabranjenim ljubavima.

Kupi proizvod

Kategorija:
Podijeli:

Opis

“Važan roman za hrvatsku povijest. Čitatelja gladnog domaćih povijesnih zbivanja svakako će ovaj roman držati prikovanim za stolicu i obogatiti ga akcijom i pričom prepunom drame, intriga i diplomatskih spletki o jednoj od ključnih epizoda u povijesti Zadra.” – Tijana Živko, ziher.hr

Radnja romana:

Roman započinje dolaskom u Zadar Maja, jednog od kapetana bana Kulina, Bogumila koji dolazi tragom kćeri koju su trgovci bijeli robljem oteli s obiteljskog imanja. Putovao je od Dubrovnika do Zadra, da bi se zaposlio kod moćnog zadarskog patricija iz najutjecajnije plemićke obitelji koja teži ujediniti Dalmaciju. Maj je tako u prilici neposredno pratiti kompleksnu zadarsku političku situaciju i upoznaje Kjoniju de Madie, predstojnicu najmoćnijeg zadarskog samostana, moćnu i tajnovitu Agapinu kćer.

Roman o križarskoj opsadi Zadra 1202. dotiskan je više puta, preveden je na engleski jezik, Maxima Film je po njemu snimio animirani film, HRT radio roman, a slikar Tomislav Košta je po autorovoj priči za slikovnicu 1202. naslikao pregršt moćnih ilustracija.

Prolog romana možete pronaći na linku profil blog.

Ocjene čitatelja s goodreads.com.

Recenziju Tijane Živko sa ziher.hr.

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Panacea preporuka…

Pretplati se na newsletter i ostvari 10% popusta.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.