Frane Herenda – Roman o križarskoj opsadi Zadra 1202.

10,49  (79,00 kn)

Prvi roman Frane Herende dotiskan je više puta, preveden je na engleski jezik, Maxima Film je po njemu snimio animirani film, HRT radio roman, a slikar Tomislav Košta je po autorovoj priči za slikovnicu 1202. naslikao raskošne ilustracije.

Roman 1202. vodi nas osam stoljeća u vrijeme križarskih ratova kada Zadar napada 40 000 francuskih vitezova na putu u Jeruzalem, predvođenih slijepim venecijanskim duždom Dandolom.

Priča temeljena na stvarnim događajima i kronikama francuskih vitezova, o besmislima osvajačkih ratova, protkana bitkama i zabranjenim ljubavima.

Kupi proizvod

Podijeli:

Opis

“Važan roman za hrvatsku povijest. Čitatelja gladnog domaćih povijesnih zbivanja svakako će ovaj roman držati prikovanim za stolicu i obogatiti ga akcijom i pričom prepunom drame, intriga i diplomatskih spletki o jednoj od ključnih epizoda u povijesti Zadra.” – Tijana Živko, ziher.hr

Radnja romana:

Roman započinje dolaskom u Zadar Maja, jednog od kapetana bana Kulina, Bogumila koji dolazi tragom kćeri koju su trgovci bijeli robljem oteli s obiteljskog imanja. Putovao je od Dubrovnika do Zadra, da bi se zaposlio kod moćnog zadarskog patricija iz najutjecajnije plemićke obitelji koja teži ujediniti Dalmaciju. Maj je tako u prilici neposredno pratiti kompleksnu zadarsku političku situaciju i upoznaje Kjoniju de Madie, predstojnicu najmoćnijeg zadarskog samostana, moćnu i tajnovitu Agapinu kćer.

Roman o križarskoj opsadi Zadra 1202. dotiskan je više puta, preveden je na engleski jezik, Maxima Film je po njemu snimio animirani film, HRT radio roman, a slikar Tomislav Košta je po autorovoj priči za slikovnicu 1202. naslikao pregršt moćnih ilustracija.

Prolog romana možete pronaći na linku profil blog.

Ocjene čitatelja s goodreads.com.

Recenziju Tijane Živko sa ziher.hr.

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Panacea preporuka…

Pretplati se na newsletter i ostvari 10% popusta.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.