Pretplati se i ostvari 10% popusta na slijedeće 3 narudžbe!!!

Akcija!

Kadulja list

7,34 kn

Kadulja može biti blaga i mošusna ili snažno kamforna s oporim notama i toplom pikantnošću. Sušena kadulja potentnija je od svježe.

Kategorije: , ,

Podijeli

Opis

Kadulja je autohtona za sjeverni Mediteran te su pretežno jednogodišnje biljke koje uspjevaju na u toplim i suhim područjima. Velika raznolikost njezinih baršunastih listova prekrasne teksture koji mogu biti sivkasto-zeleni, ili zeleni prožeti srebrnim ili zlatnim odsjajem čini je atraktivnom vrtnom biljkom i neizostavan dodatak u svakoj kuhinji.

Postoje mnoge vrste kadulje, neke imaju široke, dok druge imaju usko lišće. Uskolisne kadulje imaju prekrasne ljubičaste i plave cvjetove, dok one širokog lista rijetko cvjetaju. Mlado zeleno lišće manje je pikantno i prijatnijeg okusa od starijih, sivkastih listova.

UPOTREBA U KULINARSTVU

Kadulja pomaže pri probavi masne hrane pa se tradicionalno s njima kombinira.

U Velikoj Britaniji kadulja se spominje uz svinjetinu, gusku i patku, a pokazala se dobra kao nadjev za spomenuto meso. U SAD-u kadulja se uz luk često koristi za punjenje purica na američki dan zahvalnosti.

Kadulja je odličan začin za svinjske kobasice, a Njemci je poslužuju uz jegulju.

Talijani je koriste u njihovom klasičnom jelu saltimbocca alla romana, prže je u ulju, stavljaju na focacce i u palentu. Od nje rade suptilne i jednostavne umake za tjesteninu tako da par listića polako zagriju na maslacu.

Kadulja nije blaga začinska biljka pa je upotrebljavajte s oprezom kako nebi preuzela jelo.

Dodatne informacije

Težina 0.03 kg
Proizvođač

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Pretplati se na newsletter i ostvari 10% popusta na slijedeće 3 narudžbe!!!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.