Kopar eterično ulje (Anethum graveolens) 10ml Pranarom

9,99  (75,00 kn)

Mukolitik (olakšava iskašljavanje sluzi), koleretik; bronhitis akutni i kronični, otežana probava i smanjeno izlučivanje žuči.

Nema na zalihi

Podijeli:

Opis

NAČIN PRIMJENE inhalacijski, oralno (uz prethodni savjet sa fitoaromaterapeutom)

NAPOMENE Ulje je vrlo jakog djelovanja, stoga se koristi u malim dozama. NE smije se koristiti kod trudnica i male djece. Oprez je potreban da se ne zamijeni sa indijskim koprom koji je nefrotoksičan i neurotoksičan.

Kopar (Anethum graveolens L., Apiaceae) je začinska biljka čija je tradicionalna primjena vezana za probavni sustav. Esencijalno ulje primjenjuje se u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji, a stari galenski pripravci ga koriste kao stomahik.

Esencijalno ulje posjeduje mukolitično, koleretično i kolagogono djelovanje pa se primjenjuje kod bronhitisa i “pušačkog kašlja”, otežane probave i nedostatne produkcije žuči.

Destilacijom plodova vodenom parom, nastalo ulje sadrži 25-45% ketona karvona te monoterpene limonen (do 40%), a α-felandren je prisutan u ulju dobivenom iz cijele biljke (20-50%). Svoj miris duguje posebnom eteru koji se zove dill eter (epoksi-p-ment-1-en).

Oprez: Ulje je jakog djelovanja pa je potreban razum u odabiru doze. Ne smije se koristiti kod trudnica i u male djece.

Posebno paziti da ne dođe do opasne zabune s esencijalnim uljem INDIJSKOG KOPRA, Anethum sowa Roxb., Apiaceae. Ono sadrži preko 50% dill apiola koji je neurotoksičan i nefrotoksičan!

 

Slike i tehnički podaci o proizvodima na web shopu su informativni i ne moraju nužno odgovarati stvarnom stanju.

Dodatne informacije

Proizvođač

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Pretplati se na newsletter i ostvari 10% popusta.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.