Magnezij klorid čisti 350g

3,04  (23,00 kn)

Magnezij je esencijalni mineral koji je dio enzimatskih sustava cjelokupnog organizma.

Nema na zalihi

Podijeli:

Opis

Magnezij u obliku magnezijevog klorida ima sposobnost brzog rješavanja problema nedostatka magnezija u organizmu. Sudjeluje u metabolizmu energije, kontrakciji mišića, prijenosu živčanog sustava, regulaciji hormonske ravnoteže itd. Navedeni procesi odgovorni su za homeostazu ljudskog tijela pa je prema tome magnezij vrlo važan za zdravlje.

Osim što je kofaktor brojnih enzima on se kao građevni element nalazi najvećim dijelom u kostima i zubima i manjim dijelom u mekim tkivima i mišićima. Deficit magnezija teško je izbjeći ako se uzme u obzir da ga u hrani ima vrlo malo jer su tla siromašna njime, a stres koji je sveprisutan u današnje vrijeme pogoduje gubitku magnezija.
Starenjem se rizik za nedostatak  povećava jer se magnezij prirodno slabije apsorbira u toj dobi.

Nedostatak magnezija manifestira se kroz simptome kao što su umor, slabost, grčenje mišića, razdražljivot, depresija, nervoza, ošamućenost. Znanstveno je dokazano da je on jako važan za kardiovaskularno zdravlje, prvenstveno zdravlje srca. Magnezij stabilizira nepravilan rad srca, snižava visoki krvni tlak, sprječava grušanje krvi u već začepljenim žilama čime je omogućena bolja opskrba stanica kisikom i pomaže regulaciji kolesterola.
Vrlo je učinkovit kod snižavanja visokog krvnog tlaka jer simultano djeluje na njegove uzroke kao što su sužene krvne žile, manjak kalija (regulira apsorpciju kalija), neravnoteža inzulina.
Magnezij povoljno djeluje i na zdravlje mišićno-koštanog sustav i umanjuje probleme sa bolnim kostima, zglobovima i opušta mišiće. Također, magnezij je i ključan za zdravlje živčanog sustava.

Dodatne informacije

Težina 0,4 kg
Proizvođač

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Pretplati se na newsletter i ostvari 10% popusta.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.